Έναρξη Εξ’ Αποστάσεως Εκπαίδευσης

Αξιότιμοι γονείς/κηδεμόνες, 

Στις μέρες που διανύουμε είναι σημαντικό να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, να επαναπροσδιορίσουμε τις προτεραιότητές μας και  να προσαρμόσουμε την καθημερινότητά μας στα νέα δεδομένα υποστηρίζοντας ο ένας τον άλλον.

Οι εκπ/κοί του σχολείου μας, κινούμενοι σε αυτό το πλαίσιο,  έχουν κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να αρχίσει άμεσα να εφαρμόζεται η εξ αποστάσεως εκπ/ση για τους μαθητές μας.

Εντός του Σαββατοκύριακου θα λάβετε ηλεκτρονικό μήνυμα από την/τον υπεύθυνη/ο εκπ/κό του τμήματος με όλες τις απαραίτητες διευκρινίσεις.

Οι προϋποθέσεις για την επιτυχή διεξαγωγή του συγκεκριμένης προγράμματος είναι οι εξής:  

1 Μετά την απόκτηση λογαριασμού από το ΠΣΔ, είναι απαραίτητο οι μαθητές να εισέλθουν για μια φορά στην πλατφόρμα e-class (κάνοντας χρήση των κωδικών τους) ώστε στη συνέχεια να γίνουν μέλη των μαθημάτων από τους εκπαιδευτικούς .

2 Οι εκπαιδευτικοί θα προσκαλέσουν τους μαθητές, στην πλατφόρμα eclass, με βάση τα ονόματα χρήστη (usernames) που τους έστειλε ο Διευθυντής/τρια του σχολείου. 

3. Οι μαθητές, αφού αποδεχθούν τις προσκλήσεις, αυτομάτως θα ενταχθούν στο αντίστοιχο μάθημα του/των εκπαιδευτικών.

Σημείωση:

Εναλλακτικά στα βήματα 2 και 3, ο κάθε μαθητής μπορεί να εγγραφεί στα μαθήματα που τον αφορούν , μέσα από την πλατφόρμα eclass, πατώντας το σύνδεσμο “Εγγραφή σε μάθημα” (πάνω δεξιά) και έπειτα επιλέγοντας τα μαθήματα.

Οι μαθητές που δεν έχουν εκτυπωτή ή πρόσβαση στο ιντερνετ θα μπορούν, αφού ενημερωθούν από τον εκπ/κό ή συμμαθητή τους, να εργάζονται στο αντίστοιχο τετράδιο όπως στη φυσική τους τάξη.

Με την ευχή πως η συνεργασία όλων μας θα κρατήσει ζωντανό το δικαίωμα κάθε παιδιού… 

… ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ. 

Για τον Σύλλογο Διδ/ντων
Η Δ/ντρια

Ελένη Τσολακίδου

Τα σχόλια είναι κλειστά.